Skip to main content
Image
hairclicic-pic

Naponta 30-40 hajszálam hullik ki, ez normális?

Igen, ez hozzátartozik a haj megújulásához, aggódni napi 100 hajszál feletti hajhullás esetén kell.

Hajhullással kapcsolatos fórumokon olvastam, hogy vannak olyan időszakok, amikor jobban hullik a hajam, például ősszel. Ez tényleg így van, és ha igen, mi az oka?

Valóban, tavasszal és ősszel gyakrabban figyelhető meg hajhullás. Tavasszal a szervezet vitaminhiánya miatt jellemző, ősszel pedig a nyári időjárás és szokásaink miatti fokozott igénybevétel, az erős napfény, valamint a strandolás során a klóros vagy sós víz miatt tapasztalható hajhullás.

Milyen kefét, fésűt használjak, ha kímélni szeretném a hajam?

Bár a nedves hajat könnyebb kifésülni, mégis rosszat tesz neki, ha sűrű fogú fésűvel igazítod meg. Könnyebben sérül és könnyebben téped ki, ezért inkább azt tanácsolom, hajkefét használj.

Nem hullik a hajam, de genetikailag hajlamos lehetek rá. Mit tehetek?

Image
hairclicic-pic-14

Ha örökölted a hajhullást, ugyanazt teheted, mint egyéb esetben. Kíméld, kapjon sok folyadékot és persze a megfelelő tápanyagokat. Visszafordítani nem lehet, de a tápanyagokkal segíthetsz a hajadnak, hogy késleltesd az erős hajhullás beindulását.

Ha sok vitamint fogyasztok, azzal ugye megelőzhetem a hajhullást?

Egyes vitaminok hasznosak, míg mások nélkülözhetetlenek a haj egészsége szempontjából. Vigyázz azonban, mert az A-vitamint túl lehet adagolni! A napi irányadó mennyiség 2-4-szerese májproblémákat és hajhullást okozhat.

Milyen tápanyagokat keressek étkezéskor, hogy segítsek a hajamnak? Lehetséges a hajhullás ellen házilag tenni valamit?

Vitaminok közül az A-, C-, B-, E-vitaminokat és a biotint keresd, az ásványi anyagok közül pedig elsősorban a cinket.

Sokat hordom copfban a hajamat, és gyakran teszek fel hajpótlást is. Ezek miatt hullhat a hajam?

Image
hairclicic-pic-3rd

Igen, ezekkel is erőteljesen igénybe veszik a hajad, ami miatt a hajgyökerek gyengülhetnek, végül kikophatnak. Így ha teheted, pihentesd a hajadat.

Úgy hallottam, az aranyköles jót tesz a hajnak.

Az aranyköles nagyon magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, ráadásul vitaminokat és aminosavakat is tartalmaz, amelyek az egészséges haj alkotórészei. Ehhez hasonlóan a búzacsíraolaj is hasznos, mivel jótékony telítetlen zsírsavak vannak benne.

Félek, hogy máshol is erősödik majd a szőrzetem, ha elkezdem szedni
a HairClinic®-et.

Ettől nem kell tartanod, a haj és testszőrzet máshonnan táplálkozik, így a HairClinic®-kel nem tudod befolyásolni a testszőrzet növekedését.

Milyen allergéneket tartalmaz a HairClinic® kapszula? Laktózérzékeny vagyok, és nem tudom, szedhetem-e.

A HairClinic® nem tartalmaz laktózt.

Image
clinic-pic-4

Félek, hogy a terhesség miatt hullani kezd a hajam. Mikortól szedhetem a HairClinic®-et.

Terhesség esetén a baba egészsége az első, ezért a biztonság kedvéért bármilyen étrend-kiegészítő szedése előtt konzultálj kezelőorvosoddal.

Tényleg pótolhatják az egészséges táplálkozást a hajszépség vitaminok?

Az egészséges táplálkozást, a kiegyensúlyozott és vegyes étrendet semmi sem válthatja ki, viszont sokaknak nincs lehetőségük mindig időben vagy változatosan enni. Nekik segítség lehet egy ilyen étrend-kiegészítő, amelynek tápanyagai a hajhagymákon keresztül elősegítik a haj normál állapotának fenntartását.

Tovább a haj leírására  Tovább a hajápolási tanácsokra