TERMÉKVISSZAHÍVÁS FELHÍVÁS!

Az Omega Pharma Hungary Kft. a termékek megfelelő minőségét és a fogyasztók egészségét mindennél fontosabbnak tartja, ezért a vonatkozó jogszabályi előírásokkal és hatósági elvárásokkal összhangban elővigyázatossági intézkedésként elrendeli a HairClinic Extra tabletta étrend-kiegészítő termék alábbi gyártási tételeinek visszahívását, kereskedelmi forgalomból való kivonását és a fogyasztók egyidejű tájékoztatását.

A visszahívás oka egy kis mértékű 2-klóretanol szennyezettség, amely kizárólag a termék jelen tájékoztatásban megjelölt gyártási tételeit érinti. A 2-klóretanol az etilén-oxid lehetséges bomlásterméke, az etilén-oxid egyes országokban növényvédő szerként használatos, az EU-ban azonban a növényvédelmi célú felhasználása, illetve jelenléte élelmiszerekben tilos.

Bár a szennyezett termék fogyasztása nem jelent közvetlen akut fenyegetést az egészségre, hosszú távon kockázatot jelenthet, emiatt a szennyező anyag bevitelének mértékét csökkenteni szükséges. A termékvisszahívás napjáig sem az Omega Pharma Hungary Kft-hez, sem kereskedelmi partnereihez nem érkezett reklamáció a visszahívásban érintett termékekre vonatkozóan.

A forgalomból történő kivonás érdekében tett lépésekről értesítettük az illetékes Hatóságot, a NÉBIH az érintett termékek visszavonását közzéteszi honlapján.

Termék név   Kiszerelés  Gyártási szám Lejárat 
 HairClinic Extra kovaföldet,
gránátalmakivonatot, vitaminokat és
ásványi anyagokat tatalmazó
étrend-kiegészítő tabletta 
 27 db, 90 db  8030520  2022.01.31
 27 db 8050221/2 2022.09.30
90 db  8050221/1  2022.09.30
27 db  8080321  2022.09.30

A visszahívás a HairClinic termékcsalád más termékeit, illetve a HairClinic Extra egyéb gyártási tételeit nem érinti.

Kérjük vásárlóinkat, hogy amennyiben a fenti gyártási számú terméket vásároltak, abban az esetben azt ne használják fel! A visszahívással érintett termékeket a vásárlás helyszínére visszavihetik 2021. november 21-ig, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát.

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Omega Pharma Hungary Kft.
1138 Budapest
Madarász Viktor u. 47-49.
E-mail: infohungary@perrigo.com
Telefon: + 36 1 920 1570

hajszálak

A hajproblémákról

A hajképző folyamat központja a fejbőr alatt található hajgyökér, amely a hajszálak növekedéséért és rögzítéséért felelős. A hajgyökeret rugalmas szövetek veszik körül (ún. kollagén-burok). A hajszálerek, amelyek a hajképzéshez szükséges tápanyagokat szállítják, e szöveteken keresztül jutnak be a hajgyökérbe. Fontos, hogy a hajgyökereknek rendelkezésükre álljanak a szép és egészséges hajszálakhoz szükséges minőségű és mennyiségű tápanyagok.

fésű

idézőjelA szükséges tápanyag bevitele elsősorban a megfelelő, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozással biztosítható.idézőjel

A hajproblémák megelőzéséhez vagy megszüntetéséhez fontos tudnod, hogyan tápláld és kezeld megfelelően a hajad.

Az alábbiakban ismertetünk néhány olyan „tipikus” hajproblémát, amelyre sok nő keresi a megoldást.

Kattints a téged érdeklő témára, és olvasd el tippjeinket!

hajhullás

Száraz, töredezett haj

A teljesen elhalt hajvégeken már nem lehet segíteni, néhány centis egészségügyi vágásra van szükség. Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, ajánlott a balzsam és hajpakolás gyakori használata. Utóbbira nem kell feltétlenül sok pénzt kiadni, hisz a töredezett haj kezelése otthon is lehetséges: olívaolaj, méz és tojássárgájának keverékét kend a hajadra, majd tekerd be törölközővel, mert a melegben a tápanyagok jobban beépülnek a hajszálakba. Ezt a természetes balzsamot hagyd a hajadon legalább egy fél órán-órán keresztül, vagy akár egész éjszakára - ezzel is segítheted a hajerősítést. Emellett keresd azokat a termékeket, étrend-kiegészítőket, amelyek hozzájárulnak az egészséges hajszerkezet megőrzéséhez.

Hajhullás

Naponta körülbelül 50-80 hajszál hullik ki. Ez természetes folyamat: amikor a hajszál elöregszik, újabbnak adja át a helyét. Túlzott mértékű hajhullásról akkor beszélünk, ha hosszabb időn keresztül napi 100 szál felett van a kihullott haj mennyisége.

A hajképző folyamat központja a fejbőr alatt található hajgyökér, amely a hajszálak növekedéséért és rögzítéséért felelős. A hajgyökeret rugalmas szövetek veszik körül (ez az ún. kollagénburok). A hajszálerek, amelyek a hajképzéshez szükséges tápanyagokat szállítják, e szöveteken keresztül jutnak be a hajgyökérbe. A legújabb kutatások szerint a hajhullás okai közül az egyik leggyakoribb a hajgyökeret körülvevő szövetek megkeményedése. Ha ezek a szövetek megszilárdulnak, a hajhullás kezdeti tünetei jelentkezhetnek.

A szövetek megkeményedése ugyanis gátolja a vérkeringést, amitől a hajgyökér tápanyag-ellátottsága károsodik. Ennek hatására a hajgyökér elgyengül, deformálódik, és elengedi a hajszálat. Ez a hajszálak idő előtti elvesztéséhez, hosszabb távon kopaszodáshoz vezethet, azonban a nőknél a hajhullás oka más is lehet.

A hajhullás leggyakrabban tápanyaghiányra vezethető vissza - így megfelelő táplálkozással, szükség esetén étrend-kiegészítők használatával megőrizhető a haj és a fejbőr megfelelő állapota -, de emellett több más okból is előfordulhat. Ezen okok közé sorolható például a stressz vagy a hormonális változások. Fontos, hogy ha kerülni nem is sikerül a fokozott testi-lelki igénybevételt, gondoskodjunk a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok beviteléről.

A fogyókúra, az egyoldalú táplálkozás vagy nem megfelelő étrend is nyomot hagy a hajon. De a terhesség alatt is gyakran jelentkezik hajhullás. Sok nő szándékosan vágatja ilyenkor rövidebbre a haját. A vitaminok és ásványi anyagok mellett hasznos lehet a búzacsíraolaj bevitele is, amely többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Szintén káros lehet, ha a hajad és a fejbőröd számára megterhelő a frizurád. A szorosra húzott lófarok vagy a hajhosszabbítás folyamatosan feszíti a haj gyökerét, amitől az elgyengülhet, kikophat, így ezek tartós alkalmazása nem ajánlott.

Zsíros haj

A zsíros hajnak elsősorban tisztító - és nem ápoló - samponra van szüksége, amely hatékonyan eltávolítja a zsírt a fejbőrről és a hajszálakról.
A kéntartalmú vagy speciálisan zsíros hajra fejlesztett gyógysamponok nagyon hatékonyan segítik elő a faggyútermelés optimalizálását.
Minden hajmosáskor samponozz kétszer! A habot hagyd a fejeden néhány percig, alaposan öblítsd le, majd ismételd meg a műveletet. Az utolsó öblítést mindig hűvös vízzel végezd, így összehúzod a pórusokat.
Balzsamot, kondicionálót, pakolásokat ne használj, maximum kéthetente. Figyelj arra, hogy a hajvégeidre kend, és ne jusson belőle a fejbőrre, mert ez fokozott zsírosodáshoz vezethet.

Elvékonyodott haj

Az erősen zsíros haj jó eséllyel el is vékonyodik. Mivel a faggyúmirigy túl sok zsírt termel, ez visszafolyik a szőrtüszőbe, kristályossá válik, ettől pedig a hajhagyma nem jut elegendő oxigénhez. Ez elvékonyodáshoz, majd idő előtti hajhulláshoz vezethet.

Fakó, fénytelen haj

Általában a nyári időszak viseli meg igazán a hajat fényesség szempontjából. A medence vagy a tenger vize szinte biztosan rosszat tesz neki, de már a napsütés is károsítja. Ha időd és lehetőséged engedi, a medencében fürdés előtt öblítsd le a hajad balzsammal kevert vízzel, vagy akár egyszerű tiszta vízzel. A hajszál ezzel szívja tele magát, nem pedig a számára káros vízzel. Emellett belsőleg is használj vizet, fogyassz megfelelő mennyiséget, mert a bőr mellett a hajnak is szüksége van a megfelelő hidratációra!

Lassan növő haj

Egyrészt genetikailag meghatározott, milyen gyorsan nő a hajad, másrészt azonban a táplálkozás és az életmód is számít. Kerüld a stresszt, ne dohányozz és táplálkozz megfelelően! Fogyassz legalább másfél-két liter vizet naponta, egyél fehér húsokat, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, valamint tojást!

Kezelhetetlen göndör haj

A természetes göndör haj sok odafigyelést igényel, mégis sokan irigykednek rá. Mivel a szerkezet miatt kevesebbet érintkezik a haj a fejbőrrel, ezért kevesebb faggyú jut rá, vagyis a göndör haj gyakran száraz is. Így nagyjából hasonló szabályok vonatkoznak rá, mint a száraz hajra. Érdemes kerülni a hajszárítót és a hajvasalót, balzsamot pedig bátran használhatsz. Néhány pakolás is jót tesz, ezekért nem feltétlenül kell vagyonokat kiadnod, otthon is elkészítheted némelyiket (lásd tippünket a "Száraz, töredezett haj" leírásánál).

Tudj meg többet a hajról!

Fejünkön átlagosan 100 000 szál haj van. A haj 97%-át keratin alkotja, a maradék 3% víz. A haj két részből áll: az élő hajgyökérből és az élettelen hajszálból. A hajgyökérbe a hajképzéshez szükséges tápanyagok a hajszálereken keresztül jutnak be. A HairClinic® kapszulában található ásványi anyagok és biotin hozzájárulnak a haj egészségének megőrzéséhez, hogy az ragyogóan szép lehessen.

Kapcsolat

cím ikonOmega Pharma Hungary Kft.
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Magyarország

cím ikon+ 36 1 920 1570

cím ikon infohungary@perrigo.com

cím ikon+ 36 1 920 1575

hairclinic.hu © Minden jog fenntartva. 2014
HairClinic logó